Vil du have glade medarbejdere?

Det kan være hårdt at arbejde. Lange arbejdsdage, stramme deadlines og det uendelige pres for at præstere kan tage hårdt på selv den mest motiverede person. Det er derfor ikke overraskende, at dårlig mental sundhed på arbejdspladsen er et voksende problem. Ifølge en nylig undersøgelse oplever hver fjerde arbejdstager i Det Forenede Kongerige en eller anden form for psykisk problem hvert år.

Der er en række ting, som virksomheder kan gøre for at fremme trivslen på arbejdspladsen. Det er et godt sted at starte at tilskynde til en sund balance mellem arbejdsliv og privatliv. Det betyder, at man sikrer, at medarbejderne har tilstrækkelig fritid til at hvile og genoplade sig selv uden for arbejdet. Det kan også betyde at være fleksibel med hensyn til arbejdstider, hvor det er muligt, og at tilskynde medarbejderne til at holde regelmæssige pauser i løbet af dagen.

Fremme af åben kommunikation er en anden vigtig måde at fremme trivsel på arbejdspladsen på. Det betyder at skabe et miljø, hvor medarbejderne føler sig trygge ved at tale om eventuelle problemer, de oplever, uanset om det drejer sig om stress, angst eller depression. Det betyder også, at man skal være åben over for feedback fra medarbejderne om, hvordan virksomheden kan skabe et mere støttende miljø.

Ved at tage skridt til at fremme trivsel på arbejdspladsen kan virksomhederne skabe en gladere og mere produktiv arbejdsstyrke. Og det kan kun være en god ting for alle involverede parter. Vil du og din virksomhed sikre medarbejderne trivsel, så kan du læse mere via trivselsmåling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top