Min erfaring med at bygge vores familiehus

Bygning af et hjem til din familie er en af de mest givende oplevelser, livet kan tilbyde. Efter i årevis at have boet i trange lejligheder og små lejemål besluttede min mand og jeg, at det endelig var på tide at tage springet og bygge vores første hjem. Fra bunden så vi, hvordan vores drømmehus blev til virkelighed – og vi lærte nogle værdifulde ting undervejs. 

Designprocessen er ikke let 

Da vi først begyndte at planlægge vores nye hjem, indså vi hurtigt, at der var flere designmuligheder, end vi nogensinde kunne have forestillet os. Vi var nødt til at træffe svære beslutninger om alt fra materialer til bordplader til vinduesplacering. Det tog os måneder at indsnævre vores valg og finde det, der passede ind i vores budget. Vi stolede i høj grad på vores håndværkers ekspertise (se nybyggeri kolding), men i sidste ende var vi selv ansvarlige for at træffe alle de vigtige beslutninger om, hvordan vores drømmehjem skulle se ud og føles. 

Vi lærte også en masse om byggeri 

At bygge et hus fra bunden er ikke nogen lille opgave; der er så mange forskellige elementer, der skal passe perfekt sammen for at få en vellykket færdiggørelse. Det var en fantastisk oplevelse at se, hvordan hver enkelt del blev tilføjet – fra betonfundamenter til tagsten – og det gav os en meget større forståelse for byggeri og design. Vi lærte også på første hånd, hvor vigtigt det er at lave research, når man bygger et hus; uden ordentlig planlægning kan selv små fejl blive til store problemer senere hen!   

Under hele processen følte jeg mig ofte overvældet af følelser; mellem at designe hver eneste lille detalje og sikre, at hvert eneste trin blev udført korrekt, virkede det som om der altid var noget andet, der skulle gøres! Heldigvis lænede min mand og jeg os op ad hinanden i de perioder, hvor tingene blev for stressende. At have nogen ved din side under hele denne proces gør det uendeligt meget nemmere – stol på mig!  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top