Var der nok af den julefrokost menu?

Det er bare ingen julefrokost uden maden, for det ligger jo ligesom i ordet, at der indgår mad til julefrokost, og der skal være nok af maden, for selvom man ender med at have for meget, så kan man som regel gemme det til dagen eller dagene efter, medmindre der er gået noget virkelig galt med retterne.
Det kan så godt være, at man har mere af én ret end nogle andre, men det er trods alt gratis mad, hvis man er den, der ender med at have mere mad, end hvad man selv lagde til – så kan det så godt være, man brugte penge på pynt, lokale og mere til, men det regner vi så ikke med i det her regnskab.
Desuden er det smart at have nok med mad, for det er bedre, at man virkelig sidder tilbage med den store mæthedsfornemmelse, end at man sulter. Tit er en julefrokost jo også kendt for, at man ender med at spise virkelig meget mad, og det må man godt især denne ene gang om året, hvor maden er så god.

Der skal være nok til den julefrokostmenu

Man ved måske endda også, at der kommer en person eller flere, som der er gode til at tage fra sig, og medmindre man har en dyr ret, hvor man kan lave rationer på det, så gider man jo ikke ligefrem indføre, at man skal rationere – en julefrokost er en fest, hvor man skal give los og leve lidt ekstra.
Derfor er det endvidere også godt, at man spiser godt med mad, for tit kommer der også mange våde varer på bordet til en julefrokost, og hvis man indtager dem på en tom mave eller en mave, hvor der ikke er så meget mad i, så kan det virkelig ramme hårdt.
Så man skal virkelig ikke gå ned på maden til den her julefrokost, for det er jo ikke så tit, at man afholder sådan en, og der er jo ligefrem folk, der render til alle de julefrokoster, som de kan komme til i løbet af sådan en sæson, for maden til de frokoster er bare så god, så man er nødt til at have mere end bare nok af det.

Back to top